Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2021

Kutsal Geyiğin Ölümü (2017)

 

Kutsal Geyiğin Ölümü, yönetmenliğini Yorgos Lanthimos'un gerçekleştirdiği, 2017 çıkışlı gerilim filmidir. Filmin ilk gösterimi, 22 Mayıs 2017'de 2017 Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirildi ve burada En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı.
*
Yönetmen: Yorgos Lantimos
*
Oyuncular: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy
*
Ödüller: Cannes Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü
***
Yorgos Lanthimos
*
Yorgos Lanthimos, 1973’te Yunanistan’ın başkenti Atina’da dünyaya geldi. Atina'daki Stavrakos Film Okulu’nda Sinema ve Televizyon yönetmenliği okudu. Tiyatro reklamları, müzik videoları, kısa filmler ve tiyatro oyunlarının yanı sıra Yunan koreograflarıyla bir dizi dans videosu yönetti. İlk uzun metrajlı filmi Kinetta, Toronto ve Berlin'deki film festivallerinde eleştirmenlerin beğenisine sunuldu. İkinci filmi Dogtooth, 2009 Cannes Film Festivali'nde Un Certain Regard Ödülü’ü kazandı ve ardından dünya çapındaki festivallerde çok sayıda ödül aldı. 2011 yılında En İyi Yabancı Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Alps, 2011 Venedik Film Festivali’nde En İyi Film ve 2012'de Sydney Film Festivali’nde En İyi Film ödüllerini kazandı. İlk İngilizce filmi The Lobster 68. Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Ayrıca, The Lobster Akademi tarafından En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar adayı seçildi. En son çektiği Kutsal Geyiğin Ölümü adlı son filmi, En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandığı 70. Cannes Film Festivali'nde gösterildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizim Krino - Our Krino / Belgesel

  Anthony Kafato (Oğlu): * Bize öğrettiği üç önemli değer vardı. Bunlar: dürüstlük, saygı ve çalışmak.. Eğer bu üç şeyi yaparsak, kendimizle...